Word zelf een zeeheld!

By | november 22, 2012 at 4:14 pm | No comments | Dan nog dit... | Tags: , , , ,

Er zijn door de jaren heen vele spelletjes uitgebracht waarmee je zelf een leven op zee kan leiden. De spellen spelen zich veelal af in de tijden dat echte zeehelden als de Ruyter leefde en je krijgt zelf de kans om steden en schepen te veroveren of plunderen.

Pirates!

Een van de eerste piratenspellen, maar nog steeds een van de absolute toppers. In deze strategische piratensimulatie kun je zelf kiezen aan welke landen je trouw zweert en met de mooie dochters van gouverneurs trouwen. Er zijn later verschillende remakes van Pirates! verschenen, waarvan Sid Meier’s Pirates! de nieuwste is.

Port Royale

Een ander leuk spel waarmee je zelf het leven op zee kunt ervaren is Port Royale. In deze game kun je je brood verdienen met het drijven van handel en het veroveren van schepen en steden. Het is een geweldig spel en er zijn na de originele release van Port Royale nog twee nieuwe versies van het spel verschenen. De nieuwste versie van het spel, Port Royale 3, is dit jaar (2012) uitgebracht.

Monkey Island

Hoewel dit spel over een wannabe-piraat gaat, heeft het eigenlijk maar weinig te maken met zeehelden als de Ruyter. Toch wilden we je het spel niet onthouden omdat er zoveel humor in zit. Monkey Island is een avonturenspel waarin je in de schoenen van Guybrush Threepwood kruipt, een jongeman die graag piraat wil worden. Het spel bevat maar weinig actie, maar het geweldige verhaal maakt veel goed. Ook op Monkey Island zijn verschillende vervolgen gemaakt, elk met een eigen verhaal.

Comments are closed.

400jaarmichielderuyter.nl - Copyright 2012 . All rights reserved.